Vandenbempt zag Leko punten scoren, maar waarschuwt hem tegelijkertijd: “Frontale aanval”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

04 december 2017 08:40 - Club Brugge is er afgelopen weekend niet in geslaagd om zijn veertiende overwinning van het seizoen te pakken bij de rode lantaarn. Eupen hield de leider van de Jupiler Pro League op een 2-2 gelijkspel. Peter Vandenbempt had het in zijn analyse vooral over trainer Ivan Leko.

“Club Brugge was in de eerste helft ongelooflijk slecht over de hele lijn, een leider en kandidaat-kampioen onwaardig”, oordeelt de radiocommentator bij Sporza. “Dat was zeer vervelend voor de trainer Ivan Leko. Ik moet zeggen dat die gisteren punten heeft gescoord, maar tegelijkertijd moet hij toch ook een beetje opletten.”

Eerst benadrukt Vandenbempt het positieve. “Leko heeft punten gescoord door snel in te grijpen, na een half uur al, door te wisselen en op een andere manier te gaan voetballen. Met actieve coaching heeft hij geprobeerd om het tij te keren. Dat is half gelukt. Hij scoorde ook punten door achteraf geen excuses te zoeken, in bijvoorbeeld vermoeidheid na de midweekbekermatch.”

Toch wil de analist onze Kroatische trainer ook waarschuwen. “Leko was achteraf publiek wel heel streng voor zijn spelers. Die betere tweede helft en de halve remonte stemden hem toch niet milder, hoewel een offday voor een speler – dat hebben profvoetballers mij wel vaker gezegd – een keer ongewild kan gebeuren. Dat is dan maar menselijk. Met dat soort frontale aanvallen op je spelers moet je als coach, zeker na toch een uitstekende campagne in de competitie, toch zuinig zijn.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.