Vandenbempt ziet 4 uitblinkers bij Club Brugge, maar de bewondering voor Leko is het grootst

Peter Vandenbempt (analist) (2)

18 december 2017 08:23 - Club Brugge walste zondag over Anderlecht heen en heeft nu maar liefst 13 (!) punten voorsprong op de aartsrivaal uit Brussel. Peter Vandenbempt was van de partij en kan alleen maar concluderen dat de erfenis van Michel Preud’homme in goede handen is bij Ivan Leko.

“De crisis bij Anderlecht staat in schril contrast met het succes bij Club Brugge”, steekt de radiocommentator van wal. “Club beschikt over het hele pakket: veel kwaliteit en complementariteit in een uitgebalanceerde kern. Maar ook, op een schaarse uitzondering na, een goeie mentaliteit. Daarnaast zijn veel spelers in grote vorm. Vormer op kop, maar ook Vanaken, Nakamba, Mechele,…”

Vervolgens strooit Vandenbempt met lof naar Leko. “Ze hebben veel vertrouwen en de jonge, onervaren trainer Leko, van wie we in de zomer vonden dat het een keuze met risico was, doet het zeer, zeer goed. Hij heeft het duo Verhaeghe-Mannaert overtuigd met zijn voetbalverhaal en zijn kijk op hoe een proftrainer moet werken en een profvoetballer moet leven. Een halfjaar later heeft hij hen niet teleurgesteld.”

“Leko is tactisch heel slim, coacht heel sterk en is overtuigd van zijn voetbalvisie. Die overtuiging heeft hij overgebracht op zijn spelers. Hij is nooit tevreden, laat zijn spelers hard werken, hamert op discipline, is consistent in zijn verhaal en durft keuzes te maken. De erfenis van Preud’homme bij Club Brugge was er eentje die kon tellen. Preud’homme heeft zelf in Brugge live kunnen zien dat die erfenis in goeie handen is bij Leko”, besluit Vandenbempt bij Sporza.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.