Vanhaezebrouck maakt bocht van 180 graden na pandoering tegen Club en neemt drastische maatregel

Hein Vanhaezebrouck (Club Brugge - AA Gent)

17 december 2017 17:25 - In aanloop naar de topper tussen Club Brugge en Anderlecht sprak Hein Vanhaezebrouck uitvoerig over de falende (video)refs, Blauw-Zwart en zijn dwingende twaalfde man. Na de forfaitnederlaag op Jan Breydel veranderde de trainer van RSCA zijn discours compleet en kwam hij met een opvallend besluit.

“Dit is de eerste keer dat ik dit hier meemaak”, zucht Vanhaezebrouck. “Daarenboven als trainer van Anderlecht, dat verwacht je niet. Ik kan maar naar één feit verwijzen: we hadden hier 0-1 kunnen voorstaan. We hadden hen op één moment pijn kunnen doen”, verwijst hij naar de kans van Hanni in de eerste helft.

“De ploeg die dan moet terugslaan en risico’s moet nemen, krijgt het moeilijk. Dat bleek in de tweede helft. Verder kan ik er weinig aan toevoegen. Als je verliest, dan moet je waardig verliezen. Dat hebben we tijdens de rust gezegd. Probeer dan iets te doen en slik geen goals meer, want Club zou toch niet meer komen. Maar ze scoren nog drie keer. En alweer zijn er twee strafschoppen bij. Dan heb je niet goed verdedigd. Te weinig grinta? Om in duel te kunnen spelen, moet je er eerst op tijd bij zijn. Een doordenkertje.”

Beschaamd als coach van Anderlecht

Van excuses wilde Vanhaezebrouck deze keer niet weten. “Ik zou de titel nog niet opgeven, maar ik heb Club wel als kampioen zien spelen: met veel lef, durf en initiatief. Club speelt achteraan vaak man op man, wat ik fantastisch vind. Dat was een heel groot verschil met mijn team. Het is lang geleden dat ik nog eens beschaamd was als coach en zeker als coach van Anderlecht.”

“Je bent trainer bij de grootste club van het land en je komt naar hier voor een belangrijke match. Om dan je team op zo’n manier onderuit zien te gaan, dan ben je een beetje beschaamd voor je voorzitter, manager en supporters”, citeert Sporza Vanhaezebrouck. Na de erbarmelijke prestatie van zijn manschappen legde de oefenmeester van Paars-Wit zijn spelers meteen ook een spreekverbod op in de catacomben van Jan Breydel. Tijdelijk mag niemand nog de pers te woord staan.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.