Vanhaezebrouck schiet met scherp: “Daarom staat Club Brugge zo ruim aan de leiding”

Hein Vanhaezebrouck (AA Gent)

15 december 2017 13:45 - Hein Vanhaezebrouck heeft vrijdagnamiddag vooruitgeblikt op de topper tussen Club Brugge en Anderlecht. De trainer van Paars-Wit opende daarbij de aanval op Blauw-Zwart en de refs.

Na 18 speeldagen in de Jupiler Pro League zag Vanhaezebrouck een handvol scheidsrechterlijke beslissingen die uitdraaiden in het nadeel van zijn ploeg en in het voordeel van Ivan Leko & co. “In Eupen stond Club 2-0 achter, maar kregen ze een penalty. Als wij tegen Brugge speelden, werd een goal afgekeurd”, opent Vanhaezebrouck zijn betoog.

“In de beker moest Club er in principe ook uitliggen”, citeert Voetbalkrant de coach van RSCA. “Dion Cools beroerde de bal met de hand en verdiende daar een rode kaart voor. Als je alles optelt, dan kom je aan een serieuze lijst met dit soort fases. Dat is de grootste factor. Ik ben ervan overtuigd dat – indien alle beslissingen correct waren – Brugge nog steeds voor ons stond, maar met een véél kleiner verschil.”

Ook de videoref, die zondag niet van de partij is, krijgt het te verduren. “Ik vind het vreemd dat er geen videoref is, de uitleg ‘waarom niet’ was bovendien vrij goedkoop. Tegen STVV was er iemand, maar die zat toen te slapen. Ook Zulte Waregem ondervond er hinder van, niet toevallig in de twee matchen tegen Club Brugge. Ik heb Dury dit seizoen nog niet veel over de refs horen zeggen, toen wel”, besluit Vanhaezebrouck. Lees hier de reactie van Leko op deze uithaal.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.