Vier redenen waarom Club Brugge ook zondag tegen Eupen zal zegevieren

Cools - Wesley - Dennis - Poulain (Club Brugge - Zulte Waregem)

02 december 2017 01:00 - Zondagavond om 18 uur is het Kehrwegstadion het decor voor de derde wedstrijd van Club Brugge in een week tijd. Blauw-Zwart had donderdagavond verlengingen nodig in een loodzware bekermatch tegen Zulte Waregem, maar desondanks lijken Ivan Leko en zijn manschappen zich niet meteen zorgen te moeten maken tegen Eupen. Althans, als we de statistieken er even bijnemen… 

Eerst en vooral betekent Eupen – Club een duel tussen de laatste en de eerste in de Jupiler Pro League. Voorts slikten de Panda’s dit seizoen al het meeste doelpunten (41), terwijl Blauw-Zwart momenteel de meest productieve ploeg op het hoogste niveau is (36).

De ploeg van Claude Makélélé blijkt ook de slechtste leerling van de klas wat betreft het aantal geïncasseerde goals uit stilstaande fasen (11). Club kon dan weer het vaakst scoren na een vrije trap, penalty, hoekschop of inworp (14).

Tot slot heeft Club Brugge in competitieverband nog nooit punten laten liggen tegen Eupen. In de Beker van België ging het wél al eens mis. Vorig jaar zorgde ex-speler Siebe Blondelle in de absolute slotfase immers voor de 3-2 en bijgevolg de uitschakeling voor MPH & co in de achtste finales van de Croky Cup.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.