Vormer Gouden Schoen? “Hij is wel een betere voetballer dan Ruud”

Penaltyfout op Ruud Vormer (Club Brugge - Sint-Truiden)

29 december 2017 07:04 - Club Brugge sluit 2017 af als beste elftal van België. Het staat niet alleen dit seizoen ruim aan de leiding in de Jupiler Pro League, het verzamelde ook over het hele kalenderjaar meer punten dan gelijk welke andere Belgische ploeg. Die dominantie wordt begin februari wellicht ook weerspiegeld op de Gouden Schoen.

Voor die trofee geldt Ruud Vormer als de absolute topfavoriet. Daar zijn ook analisten Marc Degryse, Franky Van der Elst en Wesley Sonck het over eens, al vinden zij de captain niet noodzakelijk de beste voetballer van Blauw-Zwart. “Ik zou Hans Vanaken op 1 zetten, maar hij gaat de Gouden Schoen niet winnen. Intrinsiek heeft hij meer kwaliteiten. De assists die hij soms geeft, zie ik niemand anders in België geven”, stelt Van der Elst in Het Laatste Nieuws.

“Vormer heeft meer impact. Hans is een betere voetballer, maar ik twijfel of hij nog net dat stapje hogerop kan zetten. Het gaat over de prestaties en niet over de kwaliteiten”, countert Sonck echter. Ook voor Degryse is het duidelijk dat het Vormer moet worden. “Hij staat er week na week en is amper geblesseerd. Bovendien levert hij heel wat assists af en pikt hij zelf ook zijn goals mee. Hij is een heel belangrijke schakel in het elftal van Club Brugge en daar kan je niet omheen”, klinkt het.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.