Waarom Leko tegen Lokeren wellicht niét rekent op smaakmaker Nakamba

Marvelous Nakamba (Club Brugge - Zulte Waregem)

09 december 2017 01:00 - Zondagnamiddag is Jan Breydel het decor voor de wedstrijd tussen Club Brugge en Sporting Lokeren. Voor Ivan Leko en zijn manschappen de eerste van drie thuismatchen. Woensdag volgt immers het bekertreffen tegen Charleroi en volgend weekend mogen we Hein Vanhaezebrouck met wijd gespreide armen ontvangen voor de clash tegen aartsrivaal Anderlecht.

Hij wil het niet met die woorden gezegd hebben, maar de match tegen Anderlecht spookt dezer dagen al door het hoofd van Leko. Club wil zijn grootste titelconcurrent volgende week zondag immers een tik uitdelen door de volle buit te pakken. En net daarom twijfelt onze coach eraan om Marvelous Nakamba op de bank te zetten tegen Lokeren.

Niet omdat de Zimbabwaan gekwetst is of niet aan de verwachtingen voldoet, wél omdat hij 4 gele kaarten achter zijn naam heeft staan. Een vijfde karton tegen Lokeren zou meteen ook een schorsing voor de match tegen Anderlecht betekenen.

Bijkomend aspect is dat er met Jordy Clasie een veelbelovende vervanger ongeduldig staat te trappelen. Wellicht krijgt hij zijn eerste basisplaats van Leko, die op de persconferentie nog met lof zwaaide naar de huurling van Southampton.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.