Anderlecht-iconen Van Himst en Jurion over Gouden Schoen: “Ik zou hem een terechte winnaar vinden”

Olivier Deschacht (Anderlecht)

Jef Jurion (390 wedstrijden) en Paul Van Himst (566 wedstrijden) zijn twee iconen van Anderlecht die niet bepaald hoog oplopen met Club Brugge. Desondanks geven zelfs deze Paars-Witte legendes toe dat Ruud Vormer de Gouden Schoen verdient. Al zeggen ze dat ongetwijfeld met frisse tegenzin.

“Vormer mag van mij de Gouden Schoen winnen”, opent Jurion in Het Laatste Nieuws. “Je kunt er niet naast kijken. Hij is het symbool van Brugge, een stevige ploeg. Je moet slimmer dan slim zijn om ze te kloppen, en niet zoals Vanhaezebrouck deed bij de 5-0.”

Van Himst ziet ook een kandidaat-winnaar in het Astridpark rondlopen. “Er zijn er twee die kunnen winnen. Dendoncker op basis van de eerste stemronde, Vormer op basis van de tweede. Ik ‘zijn’ van Anderlecht, maar ik zou Vormer een terechte winnaar vinden – de impact van die jongen op zijn ploeg is enorm. Ik vergelijk hem een beetje met Boskamp destijds bij RWDM, en Jan heeft toen ook de Gouden Schoen gewonnen.”

“Boskamp was een betere voetballer dan Vormer, Paul”, pikt Jurion in. Van Himst knikt instemmend. “Ja, iétsje. Pas op, ik hoor van veel mensen dat de stijl van Vormer hen niet aanstaat. Maar je moet eerlijk zijn: Vormer verdient de Schoen, kijk maar eens naar zijn assists.”

31 januari 2018 01:00 - Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.