Club Brugge staat ruim op kop, maar Leko maakt zich om 2 redenen zorgen: “Een groot probleem”

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

24 januari 2018 14:23 - Club Brugge staat comfortabel aan de leiding in de Jupiler Pro League en telt daarbij 9 punten voorsprong op Sporting Charleroi en 11 punten meer dan Anderlecht. Desondanks maakt Ivan Leko zich in aanloop naar de thuismatch tegen KV Oostende zorgen. 

Eerst en vooral heeft Antwerp zowel in de heen- als in de terugmatch aangetoond hoe je ervoor kan zorgen dat Club Brugge niet aan voetballen toekomt. László Bölöni liet zijn spelers namelijk man tegen man spelen en hoog druk zetten op de Brugse verdediging.

“Of ik me zorgen maak omdat andere ploegen de tactiek van Antwerp kunnen kopiëren? Eigenlijk wel”, bekent Leko op de persconferentie. “Het waren twee moeilijke wedstrijden en op de Bosuil hadden we ook met 3-0 kunnen verliezen. Het was niet goed en dan is het logisch dat je zorgen hebt. Maar wij gaan er alles aan doen om oplossingen te vinden.”

Geen prijzen

Daarnaast is onze trainer van mening dat de vele lofbetuigingen aan het adres van zijn ploeg een averechts effect kunnen hebben. “Voor mij is dat een groot probleem. Zoiets kan in de hoofden beginnen spelen. Vorig seizoen kwamen we uit de winterstop met een autoritaire 0-3 bij Standard (onder leiding van Michel Preud’homme, nvdr), maar nadien pakte Club geen prijzen.”

“Iedereen moet dus onthouden: je kan niet teren op de vorige matchen, de wedstrijd tegen Charleroi levert maar één keer iets op. Nu wil ik dus enkel denken aan KV Oostende, een ploeg met veel talent en aanvalsdrang. Met hun kwaliteiten doen ze normaal mee voor Play-Off I. We zullen dus zoals steeds onze beste elf op de mat brengen, zij zullen moeten tonen dat ze mentaal sterk genoeg zijn om te winnen”, besluit Leko op de officiële site.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.