Club overladen met lof: “Voor de sensatie van Camp Nou kunnen we nu ook in Jan Breydel terecht”

Leko en de bank juichen (Club Brugge - Gent)

18 januari 2018 03:00 - De Brugse machine dendert ook in 2018 voort. Zowel in de Jupiler Pro League als in de Beker van België staat er geen maat op het huidige Club Brugge. Hugo Camps strooit dan ook met lof in zijn column voor Het Laatste Nieuws.

“We zijn verlost van die geïmproviseerde weekendtrips naar Barcelona, Manchester en Londen. Voor de sensatie van Camp Nou kunnen we nu ook in Jan Breydel terecht. Virtuositeit en oogstrelend voetbal zijn terug thuis. Veel meer opwinding dan Club hebben Chelsea en Man United niet te bieden. Brugge speelt onafgebroken ‘Europees’.”

“Het is een onwaarschijnlijke heffe van de competitie en beker. Heel on-Belgisch zoals Club het stugge Charleroi wegzette, als een mes door de boter. Het was een delirium van aanvallend voetbal. Erop en erover, en toch technisch verfijnd. Wat een contrast met de brug der zuchten waar Anderlecht hangt te bungelen. De volgende titelhouder is bekend en straks komt daar nog een Gouden Schoen bovenop. Einde van het tijdperk zagen en zeuren. Zie ons!”

Leko vs Preud’homme

“De verdienste van coach Leko is niet gering. Hij blijft er uitzien als een boswachter met de muzikaliteit van een mompelend skelet, maar in de dug-out wordt hij een en al furie. En doet hij denken aan zijn voorganger Michel Preud’homme. Magiërs die uit de stilte zijn getreden en een design van kabaal hebben ontwikkeld. Ze schreeuwen er op los, maar het klinkt als psalmeren. Hitsige coaches van wie je elk moment moet vrezen dat ze bal en man gaan bespringen. Het resultaat liegt er niet om.”

“Zou Michel nu toch coach van Bordeaux worden? Exit Rode Duivels? Als mijn krant meldt dat hij quasi rond is met de Girondins, dan is dat zo. En zo houden we toch nog een exotische weekendtrip over. Een wip naar zonnig Bordeaux: sommeliers houden het niet droog.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.