De Vlieger doet boekje open over Brugse keepers: “Was nooit de bedoeling”

Geert De Vlieger (analist)

10 januari 2018 05:00 - Club Brugge kende heel wat keepersproblemen in de eerste seizoenshelft, maar staat desondanks riant aan de leiding in de Jupiler Pro League. Gooit Blauw-Zwart met het binnenhalen van de ervaren Vladimir Gabulov de titelstrijd straks al in een beslissende plooi?

“Gabulov is een oplossing voor de korte termijn om de titel veilig te stellen, maar nadien moet Club toch op zoek naar een betrouwbare doelman voor de komende jaren”, oordeelt Geert De Vlieger in Sport/Voetbalmagazine.

“Op basis van zijn prestaties eind vorig seizoen kreeg Horvath terecht het vertrouwen als nummer één bij aanvang van dit seizoen. Maar iets te vaak leidden technische mankementen tot een tegengoal, kwalitatief viel hij door de mand. Hubert kreeg vervolgens even zijn kans, maar ik denk niet dat het ooit de bedoeling was dat die eerste keeper zou zijn.”

Onze ex-doelman steekt tot slot een pluim op de hoed van onze coach. “Dat ze toch zo royaal leiden, is de grote verdienste van Ivan Leko. Het heette nochtans dat Michel Preud’homme de citroen uitgeperst had. Om daar dan mee aan de slag te gaan, je eigen stempel te drukken en autoritair aan de leiding te staan: heel straf.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.