Ex-ref komt met opvallende getuigenis: “Club heeft veel invloed op arbitrage, ik heb het zelf meegemaakt”

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

22 januari 2018 13:15 - Club Brugge zorgde afgelopen weekend voor een onwaarschijnlijke remonte op de Bosuil. Een 2-0 achterstand werd in de absolute slotminuten immers omgezet in een 2-2 gelijkspel. Achteraf ging het vooral over het buitenspelgeurtje rond de late gelijkmaker van Ruud Vormer. Scheidsrechter Sébastien Delferière zou naar verluidt het vlagsignaal van zijn lijnrechter genegeerd hebben.

En hoewel Club een duidelijke strafschop onthouden werd na een handsbal van Jelle Van Damme – die dan ook meteen mocht gaan douchen vanwege een tweede gele kaart – gaat het in de media quasi alleen maar over de goal van onze kapitein. “Akkoord, het was nipt en moeilijk te beoordelen, maar het was een fout, die met de videoref alweer vermeden had kunnen worden. Vooral voor Antwerp was dit een cruciale fase, want ze kan bepalend zijn voor het al dan niet halen van Play-Off I”, doet Serge Gumienny zijn verhaal in Het Belang van Limburg.

“De mensen zullen weer zeggen dat Club bevoordeeld werd omdat het een grote club is. Zoiets gebeurt niet bewust, maar onbewust heeft Club Brugge veel invloed op de arbitrage. Als een ref een beslissing neemt die Brugge niet zint, dan mag hij er een periode niet fluiten. Ik heb het zelf meegemaakt als ref. Zoiets kan natuurlijk niet. Als de aanstelling van de refs niet onafhankelijk gebeurt, blijven dit soort zaken terugkomen”, besluit een misnoegde Gumienny. Eind 2016 was het nochtans AA Gent dat scheidsrechter Alexandre Boucaut wraakte.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.