Het Jan Breydelstadion heeft volgens Mannaert 1 groot voordeel

Jan Breydelstadion

24 januari 2018 01:00 - Club Brugge droomt al jaren van een nieuwe voetbaltempel, maar in een land als België blijkt het bouwen van een stadion niet evident. In september 2017 keurde de Vlaamse regering het GRUP voor een arena aan de Blankenbergse Steenweg goed, maar de eerste steen is nog altijd veraf. Dat beseft ook Vincent Mannaert.

“Ik weet uit ervaring dat er in verkiezingsjaren niet veel beweegt”, vertelt onze algemeen manager aan Sport/Voetbalmagazine. “Maar de nieuwe legislatuur zal beslissend zijn, want de nieuwe burgemeester zal degene zijn die het stadion van Club zal inhuldigen.”

Tot het zover is moet Blauw-Zwart roeien met de riemen die voorhanden zijn. Het verouderde Jan Breydelstadion – waarvan het geraamte dateert van 1975 – zet echter een rem op de ambities van het Brugse bestuur.

“We hebben 9 miljoen euro geïnvesteerd in de verbouwing, maar dat zie je niet aan de buitenkant”, lacht Mannaert. “Ons stadion heeft nochtans één groot voordeel, zeg ik altijd: het is lelijk en het is oud, maar het is van ons! En er heerst een Engelse sfeer, de supporters zitten kort tegen het veld. Daarentegen weet ik ook dat we in een stadion van 40.000 plaatsen 30.000 abonnees zouden hebben en gemiddeld 35.000 toeschouwers.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.