Hoe moeten Club-fans Diatta inschatten ten opzichte van Dennis? Scout geeft duidelijk antwoord

Dennis - Vanaken (Club Brugge - Sint-Truiden)

09 januari 2018 07:15 - Club Brugge slaat deze winter snel toe op de transfermarkt, want na een dikke week heeft het al drie nieuwe spelers weten vast te leggen. Terwijl Vladimir Gabulov en Ivan Tomecak hun sporen elders al verdiend hebben, is de 18-jarige Krépin Diatta echter nog een nobele onbekende.

“Krépin Diatta is een 18-jarige snelle, vinnige en technisch vaardige centrumspits die graag uitwijkt naar de flanken. Hij kan met beide voeten aardig overweg, heeft een aardige dribbel en een goede voorzet in huis”, vertelt scouting consultant Tom Billen aan Voetbalkrant.

Club haalde in de zomer ook al een onbekende jonge Afrikaanse aanvaller binnen met Emmanuel Dennis. Die was zeker in zijn eerste weken een bijzonder aangename verrassing. Kan Diatta hetzelfde? “Hij komt nog maar net piepen in Europa, want hij speelt pas sinds februari voor Sarpsborg.”

“Er zit zeker potentieel in deze jongen, maar hij heeft nog heel wat te leren op tactisch vlak en zou minder ‘met oogkleppen’ op moeten spelen. Dennis stond in vergelijking met Diatta al wel een trapje of twee hoger”, oordeelt Billen. “Het valt af te wachten hoe hij zich de komende maanden kan ontwikkelen, maar de fans van Club Brugge mogen wellicht nog niet verwachten dat hij nu al een basisplaats zal opeisen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.