“Ik ben veel te vroeg bij Club Brugge weggegaan”

Grote vlaggen Club Brugge (Club Brugge - Antwerp)

09 januari 2018 07:01 - Kent u Jeanvion Yulu-Matondo nog? De pocketspits brak in 2005 vanuit de jeugdopleiding door bij Club Brugge en toonde snel over veel talent te beschikken. Hij leek op weg naar een mooie carrière, maar verzeilde na zijn vertrek bij Club snel in de anonimiteit.

Tussen 2005 en 2007 was Yulu-Matondo goed voor elf doelpunten in 42 wedstrijden in het shirt van Club. Op zijn 32ste speelt hij nu in eerste provinciale bij Crossing Schaarbeek, na omzwervingen bij Roda JC, Levski Sofia, Westerlo, het Egyptische Al Ittihad en het Roemeense Otelul Galati.

“Ik ben veel te vroeg bij Club Brugge vertrokken”, geeft Yulu-Matondo nu toe in La Capitale. “Alles ging er goed. In 2007 kon ik zelfs een nieuw contract voor vier jaar tekenen, maar ik was jong en een groot talent en ik had enkele interessante aanbiedingen. Dat is mij misschien een beetje naar het hoofd gestegen.”

“Ik stond dicht bij een transfer naar Espanyol Barcelona, waar ik veel geld had kunnen verdienen. Op dat moment had ik mijn beslissing genomen: ik wilde vertrekken. Ik was niet van slechte wil, want Jacky Mathijssen en de voorzitter van toen (Michel D’Hooghe, nvdr) geloofden allebei in mij. Ik was overtuigd van mijn idee en ik ben uiteindelijk bij Roda beland. Dat was misschien niet het keerpunt van mijn carrière, want uiteindelijk is het daar niet zo slecht gegaan, maar het is wel een beslissing die me lang achtervolgd heeft.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.