Leko beoordeelt het debuut van Gabulov en Tomecak: “Hij was goed”

Ivan Leko geeft uitleg (Club Brugge - Gent)

21 januari 2018 17:27 - Club Brugge heeft een moeilijke namiddag op de Bosuil afgesloten met een 2-2 gelijkspel tegen Antwerp. Na een dubbele achterstand slaagden de manschappen van Ivan Leko er nog maar eens in om toe te slaan in de slotminuten. 

“Het werd de wedstrijd die we verwacht hadden”, vertelt onze trainer op de officiële website. “We wisten dat Antwerp een tegenstander is die heel moeilijk is om tegen te spelen: fysiek sterk en een goede organisatie. Zeker hier op dit veld zijn ze heel moeilijk te kloppen. We hadden wel veel balbezit, maar er waren te veel horizontale passes. Ons middenveld werd immers goed vastgezet en bovendien kwamen de bewegingen niet op het juiste moment.”

“Daarna probeerden we er alles aan te doen: andere spelers, andere tactiek, maar toch leek het niet te lukken. Op het einde hebben we echter gezien waarom voetbal zo interessant is. Vanuit een verloren positie kwamen we terug en dus blijkt nog maar eens dat in voetbal alles kan. In totaliteit denk ik wel dat het een terechte uitslag was. We probeerden ons voetbal te spelen en Antwerp was goed op hun manier. Het is echter heel belangrijk dat als het niet goed genoeg is, je altijd op mentaal of fysiek vlak iets kan forceren. Dat gebeurde ook vandaag en dus is dat punt verdiend.”

Tot slot laat Leko zich uit over het debuut van nieuwkomers Gabulov en Tomecak. “Vladimir was goed. Hij kon zich niets verwijten bij de twee tegendoelpunten. Hij had présence en dat is altijd belangrijk voor een doelman. Ivan is in de eerste plaats rechterwinger, maar hij heeft zich goed uit de slag getrokken op de linkerflank. Hij heeft veel energie en kon uiteindelijk nog een doelpunt maken.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.