Leko komt met fikse waarschuwing voor zijn spelers: “Zo’n kampioenenploeg heb ik nog nooit gezien”

Ivan Leko (Club Brugge - Gent)

26 januari 2018 02:22 - Club Brugge speelde donderdagavond zijn beste openingskwartier van het seizoen, maar vergat om KV Oostende al in de eerste helft volledig uit te tellen. Het gevolg daarvan is gekend: de Kustboys toonden een compleet ander gelaat na de pauze en mochten zelfs nog even hopen op een puntje. Ivan Leko fronst de wenkbrauwen…

Wie naar de doelpuntensaldo’s in de Jupiler Pro League kijkt, kan niet anders dan concluderen dat Blauw-Zwart er met kop en schouders bovenuit steekt: 58 gemaakte doelpunten, 23 tegengoals en dus +35. Charleroi (+18), AA Gent (+12), Anderlecht (+6) en Antwerp (+6) vervolledigen de top vijf en komen niet eens in de buurt van de leider.

Maar dat Club tegen KV Oostende opnieuw twee tegentreffers slikte, zinde Leko allerminst. In de laatste twee competitiematchen tegen Moeskroen (4-2) en Antwerp (2-2) was het immers ook al van dat. “Mijn ploeg is aan het groeien… Maar als je verder wil bouwen, dan mag je niet zoveel tegendoelpunten krijgen. Daar moeten we duidelijk aan werken. Ik heb immers nog nooit een kampioen gezien met zoveel tegengoals.”

“Je mag niet alleen top zijn in balbezit, je moet ook top zijn in balverlies. Misschien trainen we wel te veel op aanvallen, terwijl we meer aan verdedigen moeten denken. Kwaliteit in balbezit begint bij de keeper en de verdedigers, maar kwaliteit van verdedigen begint bij onze aanvallers. Ik ben altijd kritisch: naar mezelf, mijn staf en de hele club. En dus mogen we niet te vlug tevreden zijn. We willen namelijk geen tiki taka of circusvoetbal spelen, maar wel collectief voetbal met veel beweging en veel kansen”, besluit Leko op onze officiële site.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.