Mannaert reageert voor het eerst op overname van Anderlecht door Coucke: “Of ik ongerust ben?”

Marc Coucke (KV Oostende)

16 januari 2018 01:40 - Eind vorige maand verraste Marc Coucke – uitgerekend een sympathisant van Club Brugge – vriend en vijand door Anderlecht over te nemen. In Het Laatste Nieuws reageert Vincent Mannaert voor het eerst op de opvallende ontwikkelingen bij Paars-Wit. 

“Ook voor mij was de komst van Marc Coucke een verrassing. Dat hij zelf aangeeft het hoofdstuk KV Oostende zakelijk volledig af te sluiten, is een goede zaak. Het zou ronduit slecht zijn voor de geloofwaardigheid van ons voetbal, mocht hij als hoofdaandeelhouder van Anderlecht ook nog aandeelhouder of stadioneigenaar blijven van een andere club. Er blijft reglementair nog wel een opening om belangen te hebben bij twee clubs, maar ik vind persoonlijk dat we daar zo snel mogelijk van af moeten.”

“Of ik toch niet wat ongerust ben dat Anderlecht onder Coucke onze herwonnen machtspositie zal doorbreken? Anderlecht heeft onder leiding van Roger Vanden Stock en Herman Van Holsbeeck in de voorbije tien jaar vijf titels gepakt en toen was Marc Coucke er nog niet. Anderlecht was, is en zal onze grootste concurrent blijven.”

Opmerkelijk om te zien

Op trainersvlak nam Hein Vanhaezebrouck dan weer het roer over van René Weiler. “Het is opmerkelijk om te zien hoe een trainer die in zijn eerste seizoen én kampioen wordt én een Europese kwartfinale haalt, al zo snel in het nieuwe seizoen bijna gedwongen wordt om op te stappen.”

“Of Vanhaezebrouck de beste trainer van België is? Hij is één van de beste trainers van België, ja. Maar het is niet dat we toen ‘Oei!’ gezegd hebben. Je weet dat Anderlecht – wie ze ook hebben als coach – altijd meespeelt voor de prijzen. Bovendien zijn wij vooral met onszelf bezig. Het zou energieverspilling zijn om te veel bezig te zijn met Anderlecht of andere clubs.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.