Stond Vormer nu buitenspel of niet bij de 2-2 tegen Antwerp? Ex-ref schept duidelijkheid

Ruud Vormer viert (Club Brugge - Standard)

22 januari 2018 00:01 - De Bosuil ging zondagnamiddag van de hemel naar de hel tegen Club Brugge. De 2-0 voorsprong uit de eerste helft werd in het slot van de match immers nog omgezet in een 2-2 gelijkspel. Achteraf ging het vooral over het buitenspelgeurtje rond het late doelpunt van Ruud Vormer.

Ex-scheidsrechter Frans Van Den Wijngaert nam de bewuste fase onder de loep en komt met de volgende conclusie in Het Laatste Nieuws. “Enkel als je het beeld stilzet, zie je via de denkbeeldige witte lijn dat de rechtervoet van Vormer voorbij die van Clasie staat. Het is dus buitenspel, maar dit is echt millimeterwerk en niet of nauwelijks te zien met het blote oog. Het scheidsrechterlijk trio treft dus geen schuld.”

Als er met andere woorden een videoref aanwezig was geweest tijdens Antwerp – Club, had die wellicht niet ingegrepen. Volgens de reglementen mag de VAR immers enkel tussenkomen wanneer de scheidsrechter een flagrante fout maakt. Iets wat Marc Degryse ook al opmerkte in Sports Late Night. “Het was zo enorm nipt. Als wij het op stilstaande beelden zelfs nauwelijks kunnen zien… Ik denkt niet dat de videoref in zo’n fase zou ingrijpen. De handsbal van Jelle Van Damme was daarentegen wél duidelijk.” Dat laatste gaf zelfs studiogast Sinan Bolat toe.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.