Twee redenen waarom Club Brugge wil meewerken aan transfer van Refaelov

Lior Refaelov duim omhoog (Club Brugge - AZ)

30 januari 2018 01:00 - Het ziet ernaar uit dat Lior Refaelov Club Brugge zal verlaten. De 31-jarige middenvelder vertoeft al sinds 2011 op Jan Breydel, maar maakt dit seizoen geel deel uit van de plannen van Ivan Leko. Standard-voorzitter Bruno Venanzi ruikt zijn kans en haalt wellicht vandaag of morgen zijn slag thuis. 

Refaelov heeft geen zin om nóg eens 5 maanden op de bank te zitten bij Club en wil tijdens de huidige wintermercato nog vertrekken. Zijn manager, Dudu Dahan, hoopt dan ook snel een akkoord te vinden met de Rouches. Volgens Het Laatste Nieuws zijn er twee duidelijke redenen waarom Blauw-Zwart wil meewerken aan een overgang naar Sclessin, waar een contract van 2,5 jaar klaarligt.

“Standard gelooft dat Rafa het nog in zich heeft om brokken te maken op het veld, ook al zou zijn komst voor een onevenwicht in de salarissen zorgen. Meteen ligt daar ook de eerste reden waarom Club wil meewerken aan een transfer. De aanvallende middenvelder behoort met meer dan één miljoen euro bruto per jaar immers tot de grootverdieners in Brugge. Weggegooid geld voor een vaste bankzitter die onder de nieuwe trainer geen toekomst meer heeft.”

Maccabi Tel Aviv

“Een tweede reden om hem te laten vertrekken ligt meer in de emotionele sfeer. Vorige zomer blokkeerde Blauw-Zwart immers een lucratieve transfer naar Maccabi Tel Aviv door nog twee miljoen euro te vragen. Omdat de Bruggelingen niet vergeten waren hoe Maccabi de winter daarvoor bleef vasthouden aan de vraagprijs van 5 miljoen euro voor flankaanvaller Tal Ben-Haim. In ruil werd Refaelov beloofd dat hij deze winter wel voor een schappelijke som zou mogen vertrekken.”

Hoewel Refaelov de laatste jaren wat van zijn pluimen verloren is, ligt hij nog altijd in de bovenste schuif bij de Brugse aanhang. Het was immers de Israëliër die ons in 2015 met zijn sublieme goal tegen Anderlecht een eerste prijs in 8 jaar schonk. Bovendien weigerde hij in de daaropvolgende zomer zelfs een contract van twee miljoen euro per jaar bij een Chinese club. In 7 jaar Club was Rafa goed voor 53 goals en 61 assists in 224 matchen. Hij was met andere woorden beslissend om de 127 minuten.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.