Volgende week rampscenario voor Vormer? “Leek ook alsof hij niet kon verliezen”

Interview Ruud Vormer (Club Brugge - Zulte Waregem)

27 januari 2018 07:36 - Volgende week wordt de Gouden Schoen uitgereikt en de algemene verwachting is dat het gala net zoals vorig jaar een Blauw-Zwart feestje zal worden. Ruud Vormer is immers dé absolute topfavoriet om José Izquierdo op te volgen. Al is Marc Degryse er niet helemaal gerust in.

De analist vreest zelfs een rampscenario voor Vormer. “Herinneren jullie zich nog hoe Staelens eens zevende is geworden terwijl het vooraf leek alsof hij niet kón verliezen (in 1994, nvdr)? Wel, deze editie doet mij daar een beetje aan denken. Als ik Vormer hoor praten in interviews, heb ik het gevoel dat hij al zeker is van de Schoen. Pas op, hé… Die mannen van Anderlecht, Tielemans en Dendoncker, zullen massa’s punten hebben in de eerste stemronde. En als Vormer dan in de tweede stemronde iéts minder punten haalt dan verwacht…”, legt hij uit in Het Laatste Nieuws.

Een vrees die wel eens werkelijkheid zou kunnen worden, want een aantal stemmers heeft zijn twijfels. Zo bevestigt Gilles De Bilde dat hij Vormer niét op één gezet heeft. “Ik kón het niet. Ik héb het niet voor constante voetballers. Vormer is elke week een 7. Ik zie liever voetballers die nu eens een 9 halen en dan weer een 6. Bijvoorbeeld: Izquierdo. Bij hem ging je zitten en dacht je: ‘Gaat er iets gebeuren, vandaag?’ Dat gevoel heb ik niet bij Vormer. Ik heb veel respect voor de voetballer die hij is, en ik zou Vormer altijd in mijn ploeg willen. Vormer mag van mij best de Gouden Schoen krijgen, maar ík ben er niet kapot van.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.