Brugse fans aangepakt na Charleroi-Club: “De middeleeuwen zijn voorbij”

Cantusgezangen (Club Brugge - Gent)

05 februari 2018 07:04 - Club Brugge kan in een kolkend Jan Breydelstadion doorgaans rekenen op de steun van de beste supporters van België, maar tijdens de wedstrijd tegen Charleroi zouden enkele zich van hun minst fraaie kant laten zien hebben. Toen hij voor de Oost-tribune moest inwerpen, werd Charleroi-linksachter Francis N’Ganga naar eigen zeggen racistisch bejegend.

De Congolees was daar na de match ook bijzonder boos over. “Apengeluiden, racistische gezangen… Eerlijk, dit is echt triestig. Bij Club spelen er toch ook zwarte spelers? Dan gaan diezelfde fans Wesley of Diaby om hun shirt vragen” snoefde hij in Het Laatste Nieuws.

“Dat dit in 2018 nog steeds bestaat, is een grote ontgoocheling. Ik heb er zelf geen woorden voor. Die geluiden en die bewegingen… De middeleeuwen zijn voorbij, nietwaar? De mensen mogen iets slimmer zijn: er zijn kinderen in het stadion en kinderen die de match op televisie volgen. De fans van Club zijn heel goed in het aanmoedigen van hun spelers, maar dit zou niet mogen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.