Brugse supportersclub komt met oplossing om oerwoudgeluiden de kop in te drukken

Club-fans we are following Bruges over land and sea

18 februari 2018 16:33 - Door racistische gezangen aan het adres van Francis N’Ganga (Charleroi) en Paul-José Mpoku (Standard) riskeert Club Brugge een geldboete van €5.000 en een sluiting van de volledige Oost-tribune. Frederik Van Eenoo – voorzitter van supportersclub The Locals 78 – denkt dat zo’n straf maar weinig effect zou hebben en stelt een alternatief voor.

“Tegen een wedstrijd achter gesloten deuren zou ik ingaan. Op dat moment discrimineer je mij, want dan beschouw je het hele publiek als racisten. Als mijn buurman door het rood rijdt, moet ik toch ook geen boete betalen?”, opent Van Eenoo zijn betoog in gesprek met Voetbalkrant.

“Die geroepen komen het vaakst uit tribune 3. Als de spelers met een andere origine van Club sámen met die van de tegenstander voor die tribune staan met een spandoek, zal dat een groter effect hebben. Zo zou je ook Wesley en Diaby flyers kunnen laten uitdelen. Want als je de spelers van de tegenstander uitscheldt omwille van hun huidskleur, raak je hen ook.”

Afsluiten doet Van Eenoo met een voorbeeld uit het buitenland. “Het is al vaker gebeurd dat men bananen het veld opgooit. Een beeld dat me altijd bijblijft, is die speler die de banaan neemt, pelt en opeet (Dani Alves, nvdr). Dan staan die supporters voor schut. Humor kan veel oplossen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.