Club-fans hebben gouden tip voor Leko: “Hij moet als eerste op het startblad staan”

Brugse aanhang viert (Club Brugge - Gent)

12 februari 2018 11:33 - Als er zondag één ploeg verdiende te winnen op de Freethiel, dan was het Club Brugge. Blauw-Zwart vergat echter om de 0-1 verder uit te diepen en kreeg in het absolute slot het deksel op de neus na een owngoal van Clasie. Desondanks was Leko achteraf behoorlijk tevreden met de prestatie van zijn manschappen en ook de Brugse fans zagen heel wat goeie dingen.

Naast Vanaken – die een uitstekende partij speelde – veroverde ook Nakamba nog maar eens de harten. Op de akker van Waasland-Beveren onderstreepte de 24-jarige Zimbabwaan opnieuw zijn grote kwaliteiten in de recuperatie. Het is dan ook geen toeval dat Naka in Het Belang van Limburg dit seizoen met 6.62 gemiddeld de hoogste score krijgt van alle spelers in de Jupiler Pro League. Ter vergelijking: Vanaken staat in diezelfde ranglijst zeventiende met 6.26, Vormer negentiende met 6.24.

Met een fitte Vormer en Vanaken koos Leko de voorbije weken bijna altijd voor ofwel Nakamba ofwel Clasie. Laatstgenoemde kreeg na zijn glansprestatie in de Beker van België tegen Charleroi vaker en vaker zijn kans, maar kon in zijn laatste wedstrijden niet altijd overtuigen. De huurling van Southampton is op papier de betere voetballer, maar de grote meerderheid van de Club-fans is van oordeel dat Nakamba veel meer evenwicht in de ploeg brengt. Zij hopen dan ook dat de Bulldozer van Bulawayo voortaan in de ploeg blijft staan.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.