Club-fans voelen zich geviseerd: “En Vossen mogen ze wél uitschelden voor janet”

Jelle Vossen spandoek

13 februari 2018 13:33 - De fans van Club Brugge kwamen de voorbije weken tot twee keer toe negatief in de media. Zowel tegen Charleroi als tegen Standard weerklonken er naar verluidt immers oerwoudgeluiden vanuit de tribunes. Zowel Francis N’Ganga als Paul-José Mpoku zouden daarbij het slachtoffer geweest zijn.

De overgrote meerderheid van de aanwezige supporters had niets gehoord en viel dan ook uit de lucht. Sommigen maakten dan weer de vergelijking met ‘boe’-geroep, terwijl anderen het verwerpelijke racistische gedrag van enkele individuen op Jan Breydel bevestigden.

Gevolg: Club Brugge werd door de KBVB vervolgd voor racistische gezangen en riskeert zelfs een wedstrijd achter gesloten deuren. De onverlaten in kwestie kunnen onder het motto “No Sweat, No Glory, No Racism” daarbovenop een stadionverbod opgelegd krijgen.

Toen Jelle Vossen en Emmanuel Dennis afgelopen zondag op de korrel genomen werden door de supporters van Waasland-Beveren, kaatsten enkele Club-fans de bal terug. “Is ‘Vossen janet’ dan ook niet discriminerend? Wanneer wordt Beveren op het matje geroepen? Vervolgen die mensen!”, klonk het onder meer aan het adres van Thibault De Gendt, directeur competities van de KBVB.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.