Club-fans willen bankzitter in de basis na puntendeling tegen Genk: “Hij moet altijd spelen”

Passionele Club-fans

17 februari 2018 22:45 - Club Brugge is er ook tegen Genk niet in geslaagd om de volle buit te pakken in de Jupiler Pro League. Een spectaculaire pot voetbal eindigde in een 2-2 gelijkspel. Blauw-Zwart blijft zo achter met 7 op 18, maar is na 27 speeldagen wel al zeker van een Europees ticket.

Het waren de bezoekers die onder impuls van Malinovskyi en Pozuelo het best uit de startblokken schoten op Jan Breydel. Na nauwelijks 11 minuten voetballen werden de manschappen van Clement daarvoor beloond met een doelpunt van Karelis. Lang kon Genk evenwel niet genieten van zijn voorsprong, aangezien Diaby op het kwartier foutief afgestopt werd in de zestien door Nastic. Ref Van Driessche twijfelde niet en legde de bal op de stip. Vanaken schoot de elfmeter in het midden van het doel voorbij Vukovic: 1-1. Blauw-Zwart duwde daarna het gaspedaal wat meer in, maar echte grote kansen bleven in een nochtans aangename eerste helft uit.

Na de pauze kreeg Wesley de 2-1 op een presenteerblaadje van Vormer, maar onze Braziliaan miste van dichtbij onbegrijpelijk. Aan de overkant kreeg Genk een strafschop na een fout van Vanaken op Pozuelo. De Spanjaard schoot echter naast de kooi van Vermeer. Voor Club hét signaal om opnieuw naar voren trekken, hetgeen meteen resultaat opleverde. Een onderschepte bal van de Genkse verdediging werd immers enig mooi in de winkelhaak gewerkt door Vanaken.

Nauwelijks een minuut later vergat Diaby de 3-1 te maken na een belabberde terugspeelbal van Colley. Een ongeschreven wet in het voetbal bepaalt dat zo’n gemiste kansen je duur te staan komen. Dat was deze keer niet anders. Zeven minuten voor tijd kregen de bezoekers immers een nieuwe penalty na handspel van Nakamba. Malinovskyi zorgde zo voor de 2-2 eindstand. Mechele zorgde in het absolute slot nog bijna voor een driepunter, maar Vukovic ranselde zijn kopbal in extremis uit doel. De Brugse fans zagen opnieuw een uitmuntende Vanaken, maar ergerden zich bij wijlen aan Scholz en in mindere mate aan Cools.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , ,

Comments are closed.