De volgende stap voor Vormer volgens Van Gaal: “Nu slaan ze hem niet meer over”

Vormer en Wesley vieren (Club Brugge - Sint-Truiden)

08 februari 2018 06:57 - Het was zonder twijfel één van de speciaalste momenten uit zijn carrière voor Ruud Vormer, toen hij de Gouden Schoen overhandigd kreeg. De aanvoerder van Club Brugge kreeg zijn trofee uit handen van Louis van Gaal, de trainer die hem destijds lanceerde bij AZ en enkele jaren geleden in Nederland ook al eens de Bronzen Schoen uitreikte. De excentrieke ex-trainer van onder meer Manchester United en FC Barcelona ziet al meteen een volgende stap in de carrière van Vormer aankomen.

Voor Van Gaal is het immers duidelijk: Vormer moet in Oranje. “Als je zijn statistieken bekijkt, mag daar geen twijfel over bestaan”, klinkt het in Het Laatste Nieuws. “Er is wel wat concurrentie in Nederland, hoor. Wat ik zie van Frenkie de Jong van Ajax… Dat is een talent. Maar Ruud is 29. Hij wéét wat er van hem gevraagd wordt. Hij heeft ervaring. Zit in een goede vorm. We hebben nu ook een nieuwe bondscoach, die met een blanco blad begint. Koeman, die Ruud ook bij Feyenoord heeft gekend. Die twee kennen elkaar dus al.”

Maar bij Feyenoord speelde Vormer natuurlijk nauwelijks. “De tijden veranderen, natuurlijk. Toen Vormer bij Feyenoord zat, stond Clasie in de basis. Nu is het andersom. De puzzelstukjes moeten passen. Natuurlijk zal er in de media de discussie de kop opsteken of de Belgische competitie wel sterk genoeg is, maar dat zullen nu eenmaal dingen blijven waar Ruud tegen zal moeten blijven vechten en die Koeman zal moeten meenemen in de eindafrekening. Maar die Gouden Schoen zal ook in Nederland weerklank krijgen, hoor. Ik denk niet dat ze hem nu nog zullen overslaan.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.