Dramatisch nieuws voor Tuur Dierckx

Tuur Dierckx vrijschop

07 februari 2018 11:49 - Tuur Dierckx was als jeugdproduct van Club Brugge en door zijn tomeloze inzet van 2009 tot 2016 één van de publiekslievelingen op Jan Breydel. Bij een gebrek aan speelgelegenheid trok hij echter naar Antwerp, om daarna bij Waasland-Beveren te belanden. Intussen heeft onze gewezen vleugelspits een nieuwe klap gekregen.

Dierckx startte in 16 van zijn 20 wedstrijden op de Freethiel op de bank, maar de 22-jarige ex-Bruggeling was vastberaden om te strijden voor een basisplaats onder Sven Vermant. Daar komt nu een abrupt einde aan. Dierckx heeft namelijk één van zijn kruisbanden gescheurd, waardoor zijn seizoen zonder enige twijfel voorbij is.

“De flankaanvaller liep tijdens de beloftenwedstrijd tegen STVV een zware blessure op. Na een contact met twee Truiense verdedigers liep Tuur een ruptuur aan de voorste kruisband van de linkerknie op, dat is een verscheuring. Hij staat nu voor een lange inactiviteit en revalidatie. Zijn afwezigheid wordt op 6 tot 8 maanden geschat. Uiteraard zal de medische staf en de hele club hem bijstaan bij de revalidatie”, klinkt het op de officiële website van Waasland-Beveren. Ex-ploegmaats Bjorn Engels en Sander Coopman kwamen op sociale media alvast met bemoedigende woorden: “Come back stronger Tuur”, klinkt het.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.