Franky Van der Elst neemt het op voor fel bekritiseerde aanhang van Club Brugge

Franky Van der Elst (analist)

21 februari 2018 09:33 - Gooien met aanstekers, oerwoudgeluiden aan het adres van Francis N’Ganga en Paul-José Mpoku, bierbekers op het veld,… De twaalfde man van Club Brugge werd de voorbije weken niet bepaald in een gunstig daglicht geplaatst. Bij onregelmatigheden worden de desbetreffende incidenten immers vaak veralgemeend in de media. Franky Van der Elst beseft echter dat slechts enkele individuen schuld treffen. 

“Ik zou niet naar ‘het Brugse publiek’ verwijzen, wel naar een deel ervan”, oordeelt ons Club-icoon in Sport/Voetbalmagazine. “Het is een kwalijk kantje van het publiek, waar Club in dit geval wat moet aan proberen te doen. Het zijn geen racisten, laat dat duidelijk zijn, maar in al hun hevigheid durft een deel te ver te gaan.”

Van der Elst pleit ervoor om enkel de schuldigen te laten boeten in plaats van een hele tribune of stadion. “Je moet dat proberen een halt toe te roepen door ze te identificeren en ze eruit te halen. Waarom gooi je bier over spelers, waarom dat gebruik van rookbommen, zoals de supporters van Anderlecht deden op Sint-Truiden? Oerwoudgeluiden, daar leken we vanaf te zijn, van dat achterlijk gedrag. Dat moet niet terugkomen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.