Hoe Club Vormer ontdekte: “Ik ben zeker dat Preud’homme dat onthouden heeft”

Vormer en Wesley vieren (Club Brugge - Sint-Truiden)

10 februari 2018 07:56 - In het slot van de transferperiode van de zomer van 2014 haalde Club Brugge Ruud Vormer binnen. Aanvankelijk werd door sommigen wat meewarig gedaan over het feit dat Club een bankzitter van Feyenoord gehaald had, maar de Nederlander bewees het ongelijk van zijn criticasters. In 3,5 jaar tijd groeide Vormer uit tot publiekslieveling, aanvoerder én Gouden Schoen.

Vader Ruud Vormer senior denkt ook te weten hoe Michel Preud’homme indertijd zijn zoon op het spoor gekomen is. “Ik herinner me een match van Roda tegen Twente, dat toen Michel Preud’homme als trainer had. Ruud deed een geweldige actie, waarbij hij het hele veld overstak met enkele dubbelpasses. Ik ben vrij zeker dat Preud’homme dat onthouden heeft. En hem daarom later naar Club gehaald heeft”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

“Dat geluk van timing moet je hebben, of van een trainer die het in je ziet. Voor Ronald Koeman bijvoorbeeld paste hij bij Feyenoord niet in het systeem en vloog hij ook na twee goede wedstrijden telkens naar de bank. Op een bepaald moment wordt dat een breekpunt.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.