Kritiek op reactie Club na racistisch incident: “De grote meerderheid van de Club-aanhang is even allergisch voor oerwoudgeluiden als Mpoku”

Brugse sfeer (Club Brugge - Antwerp)

10 februari 2018 07:46 - Na de bekerwedstrijd tussen Club Brugge en Standard van donderdag klaagde Standard-aanvoerder Paul-José Mpoku dat hij bij zijn wissel racistisch bejegend werd door de fans van Blauw-Zwart. Enkele dagen geleden had ook Charleroi-speler Francis N’Ganga daarover al zijn beklag gedaan. Club reageerde met een statement waarin het zich van elke vorm van racisme distantieert, maar krijgt daar nu kritiek voor.

“Club zegt op zijn website zich uitdrukkelijk te distantiëren van elke vorm van racisme, maar wat is de slagkracht van een website? Voor de slachtoffers van racisme zijn het onbewogen en anonieme teksten”, stelt Hugo Camps in Het Laatste Nieuws. “Je moet het een voorzitter, een coach, een aanvoerder ook lijfelijk horen zeggen. En dan niet met een zinnetje tussen neus en lippen.”

Camps wil de supporters van Club zeker niet allemaal over dezelfde kam scheren. “De grote meerderheid van de Club-aanhang is even allergisch voor oerwoudgeluiden als Mpoku. Het zijn weirdo’s die verderf zaaien. Maar moet je het daarom laten gebeuren?”

“Clubs zijn veel te lui in hun afkeer van racisme. Hun excuses klinken als een verplicht nummer, niet als diepe overtuiging. De KBVB is geen haar beter. Genoeg is genoeg. Er mag niet één wedstrijd meer worden uitgespeeld in een racistisch geluidsdecor. Torenhoge boetes en forfaitcijfers, waarom niet? Wat Club betreft: het mag best zichzelf straffen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.