Leko heeft opvallende mening over discussie Clasie-Nakamba

Ivan Leko op persconferentie (Club Brugge - Standard)

03 februari 2018 07:24 - Na de nederlagen tegen AA Gent en Standard werden er her en der vragen gesteld bij enkele keuzes van Ivan Leko. Zo opperden enkele analisten dat de trainer van Club Brugge er geen goed aan deed op het middenveld Jordy Clasie boven Marvelous Nakamba te verkiezen.

Ivan Leko ziet het echter anders. “Nakamba was voor nieuwjaar een van mijn drie, vier beste spelers. Maar Clasie is óók goed. Hij stond in de ploeg die tegen Lokeren 3-0 voorstond bij de rust – het had 7-0 kunnen zijn. Hij kwam in na de rust tegen Moeskroen toen we het lastig hadden, waarna we vier keer scoorden in één helft. Tegen Charleroi en Oostende was hij indrukwekkend. Clasie was tegen Gent en Standard niet het probleem”, stelt hij in Het Laatste Nieuws.

Dat er met Clasie minder evenwicht is op het middenveld, vindt Leko dus niet. “Laten we eens de twee goals van Gent en de vier van Standard analyseren… Zijn dat goals uit een tegenaanval? Neen. Zijn het infiltraties geweest van een middenvelder door het hart van onze defensie? Ook niet. Defensief heeft Clasie zowel in Gent als in Standard dus zeer goed zijn werk gedaan. Maar óffensief heeft hij minder gebracht, vind ik. Ik zie de discussie ‘Clasie’ helemaal anders dan de waarnemers – zonder bal is hij top, áán de bal verwacht ik meer. Want net zo goed kun je stellen dat we in Gent en Standard veel te weinig kansen creëerden.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.