‘Oorzaak voor dipje Club Brugge is bekend’

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

19 februari 2018 09:33 - Club Brugge liet na Nieuwjaar nog maar één driepunter optekenen, enkel tegen KV Oostende werd er met 3-2 gewonnen. De wedstrijden tegen Antwerp (2-2), AA Gent (2-0), Charleroi (3-3), Waasland-Beveren (1-1) en KRC Genk (2-2) liepen minder goed af. Gevolg: 7 op 18 en een eerste dip voor Blauw-Zwart dit seizoen.

De mindere resultaten zijn best opvallend, zeker omdat Club nog altijd erg dominant en aanvallend voetbalt. Met 64 gemaakte doelpunten laat Blauw-Zwart zijn concurrenten ook ver achter zich. De top 3 van de meest productieve JPL-ploegen wordt vervolledigd door Waasland-Beveren (49) en Zulte Waregem (42), ploegen die normaal gesproken in Play-Off 2 zullen belanden.

Het Belang van Limburg meent echter een oorzaak te kennen voor de matige resultaten bij de leider. “Club is in tegenstelling tot voor de winterstop fysiek niet slechter geworden, de blessurelast valt nog mee en werd opgevangen door transfers. De uitschuivers van de doelmannen hebben eigenlijk zelden tot echt puntenverlies geleid. Misschien – zeg maar waarschijnlijk – moet je de reden voor dit dipje zoeken in dat tikkeltje meeval. Of het gebrek eraan.”

De rollen draaien zich om

De krant heeft alleszins een punt. Aanvankelijk werden er in het absolute slot van de match heel wat punten gesprokkeld. Denk maar aan de late winning goals van Anthony Limbombe tegen Charleroi, KV Oostende en Zulte Waregem. De laatste weken draaiden de rollen zich om. Club slikte immers tegen zowel Charleroi, Waasland-Beveren als KRC Genk de gelijkmaker in de laatste tien minuten.

“Dat kampioenengeluk dat in de eerste seizoenshelft zo hard aanwezig was, is nu naar een normaal niveau teruggekeerd. Niet elke bal die getrapt wordt, gaat het doel in. Niet elk verdedigend foutje blijft zonder gevolgen. En wanneer een tegenstander op het eind in de touwen hangt, geeft Club die te vaak de kans om opnieuw terug te komen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Comments are closed.