Tweet van Club Brugge schiet in het verkeerde keelgat: “Een jaar of 10 uitsluiten”

Club-fans Stadium Of Light (Club Brugge - Moeskroen)

06 februari 2018 05:00 - Club Brugge – Charleroi was een fantastische wedstrijd, maar de racistische uitlatingen aan het adres van Francis N’Ganga waren dat allerminst. Jan Mulder steekt zijn woede daarover niet onder stoelen of banken.

Club Brugge veroordeelde via zijn officiële kanalen al snel de oerwoudgeluiden die enkele onverlaten produceerden tijdens een inworp van N’Ganga. “Een mooie voetbalavond vol kansen, spektakel en sfeer verdient het niet om ontsierd te worden door racistische uitlatingen van individuen”, klonk het via ons officiële Twitter-account.

Voor Jan Mulder volstaat deze boodschap echter allesbehalve. “Dat is niet voldoende. Neen! Er zijn camera’s in het stadion: ze moeten één voor één die supporters opsporen en uitsluiten. Een jaar of tien. Dit is te slap beleid van Club Brugge. Grote bewondering voor de club, maar dit kan niet, zo’n tweetje.”

“Ze moeten andere maatregelen aankondigen, want hier horen wij niets meer van terug”, voorspelt de Nederlandse analist in Extra Time. “Dit kan écht niet.” Franky Van der Elst kan zich wel vinden in de woorden van Mulder. “Dat geroep en die bekertjes met bier, laat dat gewoon achterwege. Het is nergens voor nodig. Misschien kan Club met spotters werken om dit in de toekomst te voorkomen.” In het slechtste geval wordt Club gestraft met een wedstrijd zonder publiek.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.