Van der Elst neemt Club-speler in bescherming: “De pers is te kritisch voor hem”

Vanaken en Wesley vieren (Club Brugge - Standard)

05 februari 2018 07:18 - Club Brugge is dit seizoen oppermachtig in de Jupiler Pro League en dat zal woensdag wellicht ook weerspiegeld worden in de uitslag van de Gouden Schoen. Ruud Vormer is dé topfavoriet, maar in zijn schaduw maakt ook Hans Vanaken kans op een podiumplaats.

Franky Van der Elst vindt wel dat spelmaker van Club hoger mag mikken. “Als hij nog een aantal jaar in België blijft, is hij het verplicht aan zijn talent om ooit eens de Gouden Schoen te winnen”, stelt de analist in Het Laatste Nieuws. “Alleen vind ik dat hij kritisch bekeken wordt door de pers. Té kritisch, ja.”

“Toen ik bij Club speelde en Degryse het niet deed, deed Ceulemans of Papin het wel. Er waren altijd anderen. Als Vanaken het niet doet, zijn er nu toch ook anderen? Niet vergeten dat drie vierde hem niet kende toen hij vijfenhalf jaar geleden van Lommel uit tweede klasse overkwam. Ondertussen heeft hij al een beker gewonnen met Lokeren, een titel en een beker met Club. En elk jaar met tien goals en tien assists. Dat is uitzonderlijk goed.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.