Verzet tegen nieuw stadion blijft groeien: “Laten dat niet zomaar gebeuren”

Bart Verhaeghe (Club Brugge - Anderlecht)

03 februari 2018 15:42 - Al jarenlang wil Club Brugge weg uit het verouderde Jan Breydelstadion, maar het slaagt er maar niet in een nieuwe arena neer te poten. Nu leek er met de Blankenbergse Steenweg toch eindelijk een locatie gevonden te zijn, maar ook dat dossier loopt allesbehalve van een leien dakje.

De voorbije weken raakte al bekend dat Paul Gheysens (sterke man van Ghelamco en Antwerp) en Joris Ide (mede-eigenaar van Anderlecht), die heel wat gronden op de site bezitten, verzet aantekenen tegen de stadionplannen van Club. Maar zij blijken lang niet alleen te zijn. Het Nieuwsblad weet dat zowat alle grondeigenaren, waaronder een hoop lokale boeren, beroep aantekenen.

“De beste landbouwgrond van de regio. Het zou zonde zijn om daar een stadion en een bedrijventerrein neer te zetten”, klinkt het bij een landbouwersfamilie. “Het stadsbestuur ligt dwars, niet wij. De stad wil onze waardevolle grond inlijven voor een prikje. Natuurlijk laten we dat niet zomaar gebeuren”, luidt het elders.

Juridisch sterk

Bij het stadsbestuur blijven ze echter vertrouwen houden. “Een of honderd beroepen, dat maakt geen verschil: het gaat om de inhoud. Tegenstanders oordelen dat ruimte voor voetbal enerzijds en voor bedrijven anderzijds niet van algemeen belang is, wij menen van wel. Het is aan de Raad van State om te oordelen of de procedures correct verlopen zijn, maar volgens mij staan we juridisch sterk”, aldus schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.