(VIDEO) – Throwback naar Simons vs Vermeer: 2 penaltyspecialisten die nu bij Club Brugge vertoeven

Kenneth Vermeer pakt de strafschop van Timmy Simons

14 februari 2018 00:03 - Het ziet er sterk naar uit dat Kenneth Vermeer voortaan de eerste doelman is bij Club Brugge. De 32-jarige Nederlander begon aarzelend aan zijn avontuur bij Blauw-Zwart, maar redde afgelopen weekend onder meer een strafschop van Waasland-Beveren-spits Isaac Kiese Thelin. En dat is geen toeval, zo blijkt…

Thelin had al 6 penalty’s feilloos omgezet, maar oog in oog met Vermeer faalde de topschutter uit de Jupiler Pro League. Vermeer is dan ook een echte penaltyspecialist. In zijn carrière pakte hij maar liefst 12 op 27 strafschoppen, goed voor zo’n 44%. Daarmee doet de vijfvoudige international beter dan topkeepers als Manuel Neuer (35%), Gianluigi Buffon (31%) en Thibaut Courtois (16%).

Zo’n negen jaar geleden maakte ene Timmy Simons ook al kennis met de elfmeterkunsten van Vermeer. Onze gewezen kapitein is met 71 op 79 gescoorde penalty’s één van de meest efficiënte strafschopnemers ter wereld, maar in 2009 stuitte de middenvelder van PSV eveneens op het sluitstuk van Ajax. Onderstaand de beelden. De match eindigde overigens op 6-2 in het voordeel van PSV.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.