Waanzin! Genk-fans willen klacht indienen tegen… mascotte van Club Brugge

Brugse mascottes (Club Brugge - Gent)

19 februari 2018 11:45 - Het lijkt op het eerste zicht een parodie van De Ideale Wereld, maar in tijden van grensoverschrijdend gedrag, oerwoudgeluiden en stilgelegde matchen door Bengaals vuurwerk en voetzoekers hebben de supporters van KRC Genk het wel degelijk gemunt op de mascotte van Club Brugge. Volgens Rudy Claessens van de Overkoepelende Supportersvereniging heeft één van de Brugse beren de meegereisde Genk-aanhang afgelopen zaterdag geprovoceerd. 

“Hij liep een tiental meters achter de Club-spelers en toen hij aan ons vak kwam, begon hij de Genk-fans te jennen. Hij stak een middelvinger op en maakte obscene gebaren. Hij deed alsof hij zijn broek liet zakken en zijn kont zou tonen. Sommige Genkse supporters hebben daarop gereageerd en riskeren nu een pv – of erger – een stadionverbod, omdat ze ook een middelvinger hebben opgestoken. Dat is jammer, want zonder die provocatie was dit niet gebeurd”, klinkt het in Het Nieuwsblad.

Claessens is niet van plan om het hier zomaar bij te laten en gaat intussen op zoek naar harde bewijzen. “Wij vragen nu aan iedereen om ons beeldmateriaal te bezorgen zodat we een klacht kunnen indienen bij de politie tegen de persoon in het berenpak. De voetbalwet geldt ook voor mascottes.” Bij Club Brugge was niemand op de hoogte van het vreemde incident.

UPDATE 20/02: Man achter het berenpak, politie en Club reageren op beschuldigingen

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.