Blauw-Zwart moet zonder Club-icoon naar Stayen: “De pijn moet niet te harden geweest zijn”

Club-fans met groot Club-truitje in Jan Breydelstadion

08 maart 2018 11:30 - Club Brugge trekt zondag zonder geblesseerden Saulo Decarli, Benoît Poulain en Jelle Vossen richting Stayen. Behalve de drie spelers zal ook Pascal Plovie een opvallende afwezige zijn tegen STVV. Onze materiaalman krijgt de komende weken namelijk twee nieuwe knieën. Uit Club-liefde wachtte ons boegbeeld jarenlang op een geschikt moment om onder het mes te gaan.

“Ik ben al 22 jaar op de sukkel”, doet Plovie zijn verhaal op onze officiële website. “Maar Club Brugge is m’n leven, de ploeg van mijn hart. Ik ben nu ongeveer 18 jaar materiaalman en in al die tijd kon ik het niet over mijn hart krijgen een training of wedstrijd aan mij voorbij te laten gaan. Zo was er tijdens het seizoen nooit tijd voor een operatie en ging in het tussenseizoen alle aandacht naar de voorbereiding van het volgende seizoen.”

Op 9 en 21 maart zullen de operaties plaatsvinden. “Ik zag tijdens mijn loopbaan nog nooit zo’n kapotte knieën”, aldus de chirurg bij de laatste consultatie. “De pijn moet de afgelopen jaren niet te harden geweest zijn.” Omdat Club na zondag drie weken rust heeft tot de Play-Offs, is er eindelijk een geschikt moment gevonden.

“Doordat Club dit jaar geen Bekerfinale speelt en er ook geen stage gepland is voor de Play-Offs, leek de tijd nu rijp. En dat is een opluchting. De chirurg verzekerde me wel dat ik niet te lang afwezig zal zijn. Enkel de wedstrijd op Sint-Truiden en misschien ook de eerste wedstrijd van de Play-Offs moet ik aan me laten voorbijgaan. Maar mijn assistenten Michel Dierings en Herman Brughmans zijn ondertussen meer dan bekwaam genoeg om het even over te nemen (knipoog). Nadien zal ik voor de eindsprint alvast meer dan fit genoeg zijn, hopelijk mag ik me eind mei nog eens helemaal laten gaan in de Brugse binnenstad…”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.