Brugse overwinning ontsierd door stevige vechtpartijen onder eigen aanhang: “Shame on you”

North Fanatics (Club Brugge)

04 maart 2018 18:01 - De fans van Club Brugge konden zaterdag twee keer genieten. Eerst op het Thanks Fans festival, daarna tijdens de oververdiende 2-1 overwinning tegen KV Kortrijk. Al waren de gevechten in de Noordtribune toch een smet op de sfeerbeleving tegen de Kerels

Naar goede gewoonte namen de North Fanatics zaterdagavond plaats in de benedentribune van de Noord. Niet iedereen in Jan Breydel is echter te vinden voor de ultrasfeer die de supportersgroep predikt. Club staat immers al jarenlang bekend om zijn Engelse sfeer. Dat verschil in visie zorgt wel eens voor wrevel onder de eigen aanhang en tegen KVK kookten de potjes over.

Zo zijn bepaalde Club-fans van mening dat de North Fanatics tijdens de wedstrijd niet met vlaggen moeten zwaaien, omdat hun zicht op de match zo belemmerd wordt. Toen er plots ook nog eens de nodige bierdouches volgden, was het hek helemaal van de dam. Er ontstonden diverse onderlinge ruzies en er vlogen zelfs sigarettenpeuken en muntstukken in het rond. Ook de Brugse stewards kregen het te verduren. De supporters in de boventribune van de Noord reageerden met “Shame on you”-gezangen aan het adres van de amokmakers in kwestie.

Enkele leden van de North Fanatics kregen meteen een stadionverbod van 3 maanden opgelegd, maar volgens onderstaand statement van de supportersgroep werden ze voor de zoveelste keer uit hun tent gelokt door ‘een groepje Limburgers’.

North Fanatics statement over vechtpartijen tijdens Club Brugge - Kortrijk

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.