Club Brugge kent het verdicht na oerwoudgeluiden aan het adres van N’Ganga en Mpoku

Limburg is Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

02 maart 2018 17:30 - Door racistische gezangen van enkele fans aan het adres van Francis N’Ganga (Charleroi) en Paul-José Mpoku (Standard) riskeerde Club Brugge een geldboete van €5.000 en een voorwaardelijke sluiting van de Oost-tribune voor één wedstrijd. Intussen is echter bekend geraakt dat Blauw-Zwart niét gesanctioneerd zal worden voor beide voorvallen.

Volgens Het Nieuwsblad heeft de Geschillencommissie Hoger Beroep de hele zaak onontvankelijk verklaard. “Brugs advocaat Walter Van Steenbrugge kaartte in de zaak met betrekking tot N’Ganga al aan dat er een procedurefout geslopen was in de oproepingsbrief – Club werd niet op de hoogte gebracht wat hen exact ten laste werd gelegd – en vond dat hij dus niet ten gronde kon pleiten, iets wat voor hem reden was om de klacht onontvankelijk te verklaren. Argumentatie waar de disciplinaire commissie dus is in meegegaan”, klinkt de uitleg.

De krant vindt het overigens wel frappant dat Club zijn straf op deze manier zomaar ontloopt. “Dat een belangrijk agendapunt als racismebestrijding juridisch makkelijk van tafel geveegd kan worden, is een pijnlijke vaststelling voor de KBVB en haar rechtspraak. Club Brugge van haar kant neemt akte van de beslissing en benadrukt verder te zullen doorgaan met de identificatie en vervolging van de individuen die verantwoordelijk waren voor de racistische uitlatingen.” De daders die opgespoord worden, riskeren een stadionverbod.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.