Club Brugge krijgt niets dan goed nieuws uit de ziekenboeg

Benoit Poulain (Club Brugge - Zulte Waregem)

07 maart 2018 03:00 - Je kon er de voorbije seizoenen haast gif op innemen dat de blessures bij Club Brugge zich opstapelden in aanloop naar de Play-Offs. Onder Ivan Leko blijft Blauw-Zwart tot dusver relatief gespaard van kwetsuren. Met een beetje geluk start de leider uit de Jupiler Pro League zelfs met een nagenoeg lege ziekenboeg aan de eindstrijd.

Eerst en vooral zit Jelle Vossen op schema wat het herstel van zijn geteisterde enkel betreft. Zo traint onze 28-jarige aanvaller al opnieuw buiten. De match van zondag tegen Sint-Truiden komt sowieso nog te vroeg, maar de start van Play-Off 1 is volgens Het Nieuwsblad geen enkel probleem. Behoudens ongelukken in de komende weken zit Ivan Leko zo met een luxeprobleem voorin. Onze coach kan immers kiezen uit 5 spitsen: Wesley Moraes, Abdoulay Diaby, Emmanuel Dennis, Jelle Vossen en Krépin Diatta.

Daarnaast evolueert ook de complexe blessure aan de adductoren van Benoît Poulain gunstig. De 30-jarige Fransman kan net als Vossen nog niet in actie komen tegen de Kanaries, maar ook hij zou fit moeten raken voor Play-Off 1. Zo krijgt Leko straks ook achterin weer meer wisselmogelijkheden. Ook het vermelden waard: de kwaaltjes van Ruud Vormer en Jordy Clasie lijken intussen verleden tijd. Matej Mitrovic bleef dinsdag binnen, maar dat was enkel uit voorzorg. Het ziet er dus naar uit dat Saulo Decarli straks als enige overblijft in de Brugse lappenmand. Onze Zwitser herstelt van een operatie aan de achillespees en komt dit seizoen niet meer in actie.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , , , ,

Comments are closed.