Club Brugge neemt drastisch besluit na schade aan grasmat door Cercle-fans

Verhaeghe - Vormer - Willem

26 maart 2018 13:32 - Zo’n twee weken geleden mocht Cercle Brugge de promotie naar 1A vieren ten koste van Beerschot-Wilrijk. De fans van De Vereniging gingen uit hun dak en pakten uit met een veldbestorming, met de gekende kwalijke gevolgen voor de grasmat. Exact één week voor de Play-Off match van Club Brugge tegen KRC Genk is er dan ook een opvallend besluit genomen.

Zo zijn er momenteel opnieuw werken aan het veld op Jan Breydel bezig. Na het consulteren van diverse greenkeepers en specialisten bleek immers dat het gras onvoldoende hersteld was om de Play-Offs in ideale omstandigheden aan te vatten.

Daarom besliste Club om alsnog een nieuw veld aan te leggen. De oude mat wordt er momenteel afgehaald door de firma De Ceuster, terwijl de nieuwe onderweg is uit Italië. Normaal gesproken is het geen probleem om de werken tijdig te finaliseren.

De grote vraag is echter wie deze kostelijke grap zal betalen. Afgelopen winter investeerde Club immers ook al in een nieuwe grasmat en weigerde Cercle Brugge om mee te betalen. Onze groene buren beloofden de schade die de titelviering veroorzaakte te vergoeden, maar het is afwachten of dat ook effectief zal gebeuren.

UPDATE 15.00 uur: navraag leert ons dat beide ploegen – naar verluidt in de beste verstandhouding – de kosten zullen delen voor de aanleg van het nieuwe veld.

LEES OOK: Cercle kwam met schrijnend voorstel om schade aan grasmat te herstellen

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.