Club Brugge ziet 1 nadeel bij bekendmaking Play-Off kalender: “Kan voor extra druk zorgen”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

13 maart 2018 00:33 - Maandagnamiddag werd de Play-Off kalender voor voetbalseizoen 2018-2019 bekendgemaakt. Bij Anderlecht, Charleroi, AA Gent, KRC Genk en Standard niets dan lachende gezichten. Zij toonden zich immers allen tevreden over het speelschema. Club Brugge stipte daarentegen één minpuntje aan… 

Filip Joos merkte in Extra Time op dat Blauw-Zwart een wel erg moeilijke Play-Off-start heeft met een thuismatch tegen KRC Genk en verplaatsingen naar achtereenvolgens AA Gent en Anderlecht. “In de reguliere competitie leverden die wedstrijden 2/9 op voor Club. Wordt de leider in de reguliere competitie normaal niet net een beetje ontzien?”, vroeg de analist zich luidop af.

Volgens Het Nieuwsblad hebben ze daar bij Club wel vrede mee, maar zouden ze tijdens de eerste vier speeldagen liever niet steeds als laatste in actie komen. De resultaten van de andere clubs zijn dan immers al gekend en dat kan voor extra druk zorgen. Al moet het gezegd dat Vincent Mannaert & co met vertrouwen toeleven naar de eindstrijd.

Helemaal niet mee eens

“We hebben ons op geen enkel moment weggestopt”, benadrukt onze algemeen manager in Het Laatste Nieuws. “Ondanks de twijfels die er waren door de trainerswissel, de verjonging, de nieuwe rol van Simons en het vertrek van Izquierdo. Dus zie ik geen enkele reden om dat nu wel te doen. Integendeel, dat puntenrecord gecombineerd met het attractieve voetbal geeft ons net vertrouwen. Net als het feit dat alle topclubs aanwezig zijn in Play-Off 1. Ik ben het er helemaal niet mee eens dat wij beter af zouden geweest zijn met één of meer ‘kleintjes’ (zoals Kenny Saief aanhaalde, nvdr).”

“Wij hebben de meeste punten behaald in de onderlinge duels tegen de andere topploegen en hebben het beste doelsaldo in die confrontaties. Ik vind het dus net een goede zaak. Voor ons, maar ook voor het voetbal en de toeschouwers.” De grootste titelconcurrent is ook dit jaar Anderlecht. “Niet vergeten ook dat zij het seizoen gestart zijn als ieders grote favoriet. Ondertussen hebben we de rollen wel kunnen omdraaien. Wat mij betreft blijft dat zo tot het einde van Play-Off 1”, besluit een zelfverzekerde Mannaert.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.