Ex-bondscoach neemt het op voor Sá Pinto: “Preud’homme mocht dat in Brugge wel allemaal”

Michel Preud'homme schreeuwt

Walter Meeuws werkte in het verleden zowel bij Club Brugge als bij Standard zo’n 90 wedstrijden af en heeft dus de nodige voeling met zowel Blauw-Zwart als de Rouches. In volle strijd om Play-Off 1 neemt de gewezen bondscoach van België het op voor Ricardo Sá Pinto en maakt hij daarbij de vergelijking met Michel Preud’homme.

“Ik apprecieer Sá Pinto”, opent Meeuws zijn betoog. “Hij is meteen vogelvrij verklaard door drie vierde van de pers, maar hem zou ik het heel hard gunnen om Play-Off 1 te halen. Pas op, speciale gast hé. Maar Standard is ook een speciale club. Als Sá Pinto bij een doelpunt van hot naar her loopt, dan is het kot te klein. Maar als Michel Preud’homme hetzelfde deed in Brugge, dan was dat ‘om zijn ploeg wakker te maken en scherp te zetten’. Hoe noemen ze dat? Perceptie.”

“Sá Pinto is een zuiderse kerel. Ik ken de mentaliteit, de warmte en de vurigheid van een Luikenaar. Hij past daar. En hij houdt op zijn manier zijn groep wel scherp. Maar de perceptie speelt een grote rol. Kijk ook naar Bölöni. Die man heeft perfect gewerkt, maar van het ogenblik dat het eens een maand wat minder ging, kwam de vraag: ‘Is zijn manier van werken – zo fysiek – niet voorbijgestreefd?’. Dat vind ik zever”, besluit Meeuws in Het Laatste Nieuws.

10 maart 2018 07:30 - Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.