Genk kijkt met jaloezie naar Club-speler: “Bij ons dacht hij dat de hele wereld tegen hem was”

Limburg is Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

09 maart 2018 10:10 - KRC Genk ontwikkelde met Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois twee absolute wereldtoppers in zijn jeugd en ving zo’n 9 miljoen euro voor elke speler. Vanzelfsprekend loopt het niet altijd van zo’n leien dakje en zijn er ook heel wat jeugdspelers die elders pas furore maken. Denk maar aan Anthony Limbombe, die momenteel hoge toppen scheert bij Club Brugge.

De Limburgers vinden het jammer dat de Brugse linkerflank niet doorbrak in de Luminus Arena. “Anthony voelde zich snel en vaak misbegrepen”, legt voormalig jeugdcoördinator Roland Breugelmans uit in Het Nieuwsblad. “Als hij een opmerking of feedback kreeg – ook al was die positief bedoeld – had hij de indruk dat de hele wereld tegen hem was.”

“Wij hebben als club nooit de sleutel gevonden – niet bij de jeugd en niet bij de A-kern – om in zijn hoofd binnen te dringen en hem te laten doen wat hij nu op 23-jarige leeftijd wél kan brengen. Ik ben heel tevreden dat hij nu wel de knop heeft omgedraaid”, gaat hij verder. “Maar ik vind het jammer dat het niet bij Genk is en wel bij Club, want in mijn ogen – misschien niet in zijn ogen – heeft hij hier genoeg kansen gehad om zich te tonen. Onder verschillende trainers, hé. Maar geen van hen vond de juiste handleiding”, besluit Breugelmans.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , ,

Comments are closed.