Geschillencommissie heeft besluit genomen over schorsing van Trebel

Anthony Limbombe (Club Brugge - Anderlecht)

13 maart 2018 13:30 - Adrien Trebel ging afgelopen zondag over de schreef met een drieste tackle op Antwerp-flankaanvaller Stallone Limbombe. Het Bondsparket eiste een schorsing van 3 wedstrijden, maar Anderlecht ging daartegen in beroep. De 27-jarige middenvelder verliet zelfs speciaal de teambuildingsactiviteiten om zich vandaag te gaan verdedigen bij de Geschillencommissie. 

Hein Vanhaezebrouck dreigde zijn basispion te moeten missen in de eerste drie Play-Off matchen tegen Gent (1 april), Charleroi (6 april) én vooral Club Brugge (15 april) en dat was niet naar de zin van Paars-Wit.

De raadsman van RSCA pleitte naar verluidt zelfs voor een schorsing van slechts 1 speeldag. De Geschillencommissie heeft nu beslist dat Trebel 2 in plaats van 3 matchen geschorst wordt, waardoor hij in de belangrijke thuismatch tegen Blauw-Zwart op speeldag 3 gewoon mag aantreden. Een scenario dat de Club-fans vooraf al voorspeld hadden.

Eerder ging ook Leander Denconcker al vrijuit. De centrale verdediger pakte een rode kaart na een trekfout op de oudere broer van Anthony Limbombe, maar de uitsluiting werd als voldoende beschouwd. De ‘normale’ schorsing van 1 wedstrijd bij een rood karton werd niet gehanteerd omdat het om een lichte overtreding ging.

LEES OOK: Club-fans spuwen hun gal over de KBVB: “Doe Anderlecht de titel nu al maar cadeau”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.