Leko ziet 3 nadelen voor Club Brugge in aanloop naar match tegen STVV

Ivan Leko (Club Brugge - Gent)

09 maart 2018 14:30 - Club Brugge sluit de reguliere competitie af met een uitwedstrijd tegen Sint-Truiden. Blauw-Zwart wil graag met minstens 6 punten voorsprong op Anderlecht richting de Play-Offs en zal er dan ook alles aan doen om een nieuwe driepunter te laten optekenen. Een gemakkelijke klus belooft dat echter niet te worden.

Eerst en vooral is er de sterke thuisreputatie van STVV. De Kanaries zijn namelijk de derde beste thuisploeg van de Jupiler Pro League. “STVV heeft thuis Anderlecht, Gent, Genk en Standard verslagen, ze zijn dus heel goed in eigen huis”, beseft Leko op onze officiële website.

Daarnaast staan er met Ruud Vormer, Abdoulay Diaby, Emmanuel Dennis en Alexander Scholz vier jongens op één gele kaart van een schorsing. Iets waar Leko zijn manschappen attent op zal maken, maar anderzijds zal hij zijn opstelling niet laten afhangen van spelers die op scherp staan. “Dat mag geen rol spelen in mijn keuzes. We passen ons wedstrijdplan niet aan, want we zullen op ons best moeten zijn om op Stayen punten te rapen.”

Tot slot speelt de grasmat in het voordeel van Jonas De Roeck & co. “We kunnen ons daarop voorbereiden door op ons synthetisch oefenveld te trainen, maar elk kunstgrasveld is anders. Het zal sowieso toelaten om technisch voetbal te spelen, dat zal ook meespelen in onze keuzes. Refaelov? Hij is één van de meer technische spelers in de ploeg, samen met Clasie, Vanaken en nog anderen. Maar het is belangrijk om evenwicht te hebben in het team. Met 10 technische spelers kom je er niet.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.