Martinez legt uit waarom hij Limbombe bij de Rode Duivels haalt

Anthony Limbombe (Club Brugge - Sint-Truiden)

16 maart 2018 12:15 - Anthony Limbombe reeg de voorbije maanden de goeie prestaties aan elkaar bij Club Brugge en wordt daar nu voor beloond. Roberto Martinez nam vrijdagmiddag immers onze linkerflankspeler op in zijn selectie van de Rode Duivels. 

Limbombe kan zo in actie komen tijdens de oefenwedstrijd op 27 maart tegen Saudi-Arabië. Eerder kwam onze winger al uit voor de Belgische jeugdelftallen, maar het is pas de eerste oproeping bij de grote jongens.

“Limbombe was heel consistent dit seizoen, een resultaat van het goede werk van de speler en de Club”, legt Martinez uit op zijn persconferentie. “Hij heeft een interessante positie, als wingback die de hele linkerflank aankan. Met de blessure van Chadli hebben we ook breedte nodig daar. Het zal interessant zijn hoe hij in interactie gaat met de groep.” Andere Brugse kanshebbers zoals Hans Vanaken en Brandon Mechele werden niet geselecteerd. Dat Leander Dendoncker er daarentegen wel bij is, stuit op felle kritiek bij de Brugse aanhang.

Dion Cools werd dan weer opgeroepen voor de Jonge Duivels. Onze rechterflank zal op 22 maart met de Belgische beloften een oefenmatch tegen Nederland afwerken. Vier dagen later volgt een belangrijke match met het oog op het EK in 2019 tegen Hongarije. Ook Club-huurling Jens Teunckens is van de partij. Onderstaand de volledige selecties.

Selectie Rode Duivels

Verwelkoming Limbombe

Selectie Jonge Duivels

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.