Match tussen Club Brugge en KV Kortrijk levert bijzonder record op

Leko en de bank juichen (Club Brugge - Gent)

05 maart 2018 01:33 - Wie de volledige wedstrijd tussen Club Brugge en KV Kortrijk zag, beseft dat de 2-1 eindstand een klein wonder was. De manschappen van Ivan Leko zorgden immers voor de ene na de andere aanvalsgolf en belegerden het doel van Thomas Kaminski. Het aantal gecreëerde kansen was ongezien, nu nog de efficiëntie opnieuw opschroeven…

Volgens Het Nieuwsblad heeft Club afgelopen zaterdag een nieuw record laten optekenen. “Negen schoten op doel, ééntje op de paal, elf naast, negen schoten geblokt. Dat maakt een totaal van dertig mogelijkheden. Dertig. Nooit eerder dit seizoen creëerde Club Brugge zo veel kansen. Meer zelfs, nooit eerder dit seizoen creëerde een ploeg zo veel kansen in één wedstrijd.”

“De thuisploeg was niet onlogisch de grote reden waarom Club Brugge – KV Kortrijk dit seizoen ook nog eens geboekstaafd zal staan als de competitiewedstrijd met de meeste doelpogingen: 38 stuks. Nogmaals: dertig (!) daarvan van Club”, klinkt het vol lof in de krant.

Al moet het gezegd dat de efficiëntie bij grote kansen van de leider uit de Jupiler Pro League serieus gedaald is. Voor de winterstop bedroeg die nog 84%, nu slechts 46%. Over het hele seizoen beschouwd blijft Blauw-Zwart wél nog de meest efficiënte ploeg.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.